Sådan tjente Tobias 500.000 kr. på 5 måneder [ONLINE BUSINESS CASE]

Pling!

”Congratulations – Order completed”.

Det var ordre nr. 87 den dag, og han var i choktilstand.

Han tjente over 14.000 kr. på én dag uden at røre en finger!

Men det er ikke engang det vildeste.

Han tjente over 500.000 kr. på 5 måneder.

CM kontoudtog

På en Photoshopfil, som tog ham 10 dage at lave og ikke kostede en krone.

Manden, jeg taler om, er min gode ven Tobias Waaentz, og jeg har fået den store ære at dele hans historie.

I dette blogindlæg løfter jeg sløret for, hvordan han fik ideen og lavede filen, hvilke udfordringer han mødte undervejs, og hvorfor det blev så stor en succes.

Efter hårde forhandlinger har jeg fået overtalt Tobias til at give en super fed gave til Jer, men der er et begrænset antal!

Du finder gaven i bunden af blogindlægget, men jeg vil alligevel opfordre dig til at læse det hele først.

Du ønsker ikke at gå glip af dette.

Blogindlægget blev næsten 3.000 ord, men det er fyldt med guldkorn og inspiration, så hent en god kop kaffe ,og sluk din telefon.

Jeg arbejder også hårdt på at få Tobias i studiet til en omgang Ernstrepreneur Podcast. Han er en fantastisk fyr med en fantastisk historie, så skriv en kommentar i bunden af dette blogindlæg, hvad du ønsker at spørge Tobias om.

Med dét sagt, velkommen til Tobias.

Lad mig sige det med det samme.

Jeg er grafisk designer og selvlært frontend programmør.

Jeg ved ikke noget om online markedsføring, affiliate marketing og den slags, så jeg vil ikke belære nogen om at lave forretning.

Jeg var faktisk med til at starte en webshop i en meget tidlig alder, hvor jeg brændte fingrene alvorligt. Det tog mig mange år at betale gælden af igen.

Det var en hård og forvirrende tid for en ung knægt, men jeg havde en utrolig opbakning fra venner og familie.

Jeg kom igennem det med få skrammer på sjælen og en masse erfaringer rigere.

Til gengæld ved jeg noget om at designe og lave fede grafiske ting, og jeg var så heldig at ramme plet med en Photoshopfil, som solgte for over 500.000 kr. på 5 måneder.

Uden at røre en finger og uden at det kostede mig noget at lave filen.

500.000 kr. lige i lommen.

Kunne du tænke dig at vide hvordan?

Det var faktisk ikke helt tilfældigt, og i dette blogindlæg vil jeg vise dig præcist hvordan jeg gjorde det.

Det hele startede med et sted..

Ideen kom ikke bare fra den ene dag til den anden. Det var mere en bevidst videreudvikling af et lille hyggeprojekt.

Mine gode ven og forretningspartner Morten og jeg havde nemlig fået en god ide til et lille projekt.

Vi mødtes for mange år siden, mens vi begge arbejdede på Aller, og i dag bor vi begge i Dubai. Morten har startet firmaet Webplay, som jeg også er en del af, mens jeg også arbejder på andre projekter.

Morten er den tekniske backend programmerings-ninja med styr på servere, kode og setup, men han er også en dygtig frontend’er, hvilket er en sjælden kombination.

Det er en kæmpe styrke i vores samarbejde, at jeg kan lave de fede grafiske ting, og han kan programmere det både frontend og backend uden at ændre designet, som jeg har oplevet mange andre programmører tit kæmper lidt med.

Projektet vi startede sammen hedder Place.to, og det er et browserbaseret lille værktøj til at lave hurtige og flotte mockups af eksempelvis apps og websites.

Se dette eksempel på Henriks website i et Place.to mockup.

Place.to eksempel

Målgruppen er både webdesignere som gerne vil spare tid på at lave mockups, men også ikke-tekniske mennesker uden kendskab til Photoshop, som gerne vil præsentere noget grafisk.

Morten lavede alt det tekniske med at placere brugernes uploads i vores mockups, mens jeg tog alle mockup billederne, lavede alt design og en del af frontenden.

Lunch money

Over en frokost med nogle bekendte, nævnte jeg hvad vi havde gang i, og én af dem fortalte, at han selv solgte Flash templates på Envato Market, samt at han netop havde ansøgt om også at sælge på noget nyt, som hed Creative Market.

Det skulle selvfølgelig undersøges nærmere, og jeg faldt hurtigt for Creative Market, som er en markedsplads for alt designrelateret.

Det var allerede var fyldt med mockups og ekstremt fede grafiske produkter – alt sammen lavet af dygtige designere i hele verden.

Morten og jeg blev enige om, at det var en god ide at lægge nogle af vores mockups op på Creative Market i PSD format, så vi kunne bruge det som teasere for Place.to.

I starten lagde jeg bare en enkelt PSD-fil op. Der var ingen salg, men det var sjovt at følge med i, at vi havde visninger og nye likes næsten hver dag.

Så en dag efter halvanden måned tikkede der et salg ind.

Bum. 10 dollars.

Eller det vil sige, 7 dollars efter at Creative Market havde taget deres cut på 30%.

Samme dag smed jeg yderligere 5 mockups op, og så gik der kun 2 dage før det næste salg kom.

Faktisk lavede de 6 mockups stabilt 1-2 salg om ugen.

Det var jo ikke mange penge, men det gav blod på tanden, for jeg kunne jo se, at vores placeringer på Creative Market var helt i bund.

Hvis vi kunne tjene 10-20 dollars om ugen med så dårlige placeringer, så måtte der virkelig være penge i at ligge i top100. Eller top10.

Du har jo nok allerede gættet, at det ikke var en helt forkert formodning, men der var alligevel én ting som kom fuldstændig bag på mig.

Grundig research og en nem fødsel

Jeg gik i gang med at analysere hvad der solgte godt på alle disse online markedspladser. Envato Market og Creative Market var de største, og det lykkedes mig at få fat i en top100 søgeordsliste fra Creative Market.

I top10 var der søgeord som ”Watercolors”, ”logo”, ”fonts” og ”mockups”. De havde rigtig mange mockups i forvejen, og størstedelen af dem var desværre bedre end vores.

Men én ting bed jeg mærke i.

Den type produkter som solgte bedst var ikke enkelte stykker grafik, fonte eller billeder. Det var enten bundles, hvor folk betaler en brøkdel af prisen for en samlet pakke, eller grafiske toolsets, som kan være en photoshopfil med bestemte effekter.

I stedet for at købe ét billede med en effekt, køber man i stedet filen, så man kan lave alle de forskellige billeder med effekten, som man vil.

Grafiske toolsets var interessante, fordi efterspørgslen var stor, men udbuddet var ikke tilsvarende stort, da det kræver både tid og viden at lave disse toolsets.

Samtidigt havde jeg lagt mærke til, at dét mockup billede vi solgte fleste af, var et billede af mit skrivebord med min iMac.

Det tog ikke mange kopper kaffe at kombinere ideen om et grafisk toolset med vores hidtil bedst sælgende mockup.

Mockup Scene Creator (MSC) var født.

Jeg skal da ha’!

Det var en sindssygt spændende tid, og der var ikke langt fra tanke til handling.

Min lejlighed blev omdannet til et studie. Heldigvis var min kæreste Trine helt med på ideen. Hun er også grafisk designer, og hun har et fantastisk øje for design og indretning, så hun blev en fast sparringspartner på projektet.

Jeg fik lavet den primære scene med skrivebordet, som hele MSC tager udgangspunkt i.

Ud over min iMac skærm stod der også 2 rammer på bordet. Trine synes det ville være smart, hvis man også selv kunne bestemme indholdet i rammerne. Det var en mulighed for at gøre scenen endnu mere personlig.

Bonus.

Mens jeg lavede rammerne på skrivebordet, kom jeg til at tænke på, at man jo også kunne gøre væggen bagved personlig i stedet for min kedelige hvide væg.

Der stod også en lampe. Den skulle da også lige ind i sit eget lag, så man kunne vælge om den skulle være synlig eller skjult.

Og så var jeg hooked!

Jeg elsker den følelse, hvor man ikke kan stoppe igen. Ideerne vælter ind, jeg er i flow, og jeg vil bare have mere!

Lige på det tidspunkt skulle Trine en tur hjem til Danmark i en uges tid, og det passede perfekt, for så havde jeg 5 hele dage (og nætter), hvor jeg kunne dedikere mig 100% til projektet og være kreativ.

Jeg udvidede mockup filen, så man også kunne flytte lampen rundt.

Jeg tog billeder af så mange forskellige skærme, som jeg kunne få fat i. Macbooks, iPad, bærbare computere osv. Jeg lånte skærme og computere af venner, så jeg kunne tage billeder og smide dem ind som valgmuligheder i filen.

Jeg tog billeder af de forskellige ting vi havde i lejligheden.

Vaser, blomster, mus, tastetur og pynteting. Trine har heldigvis god smag, så det meste kom med i filen.

Skyggerne ødelagde næsten festen

Det var en super fed uge.

Jeg stod op kl. 7 hver morgen, fik overstået dagens træning og så direkte hjem i Photoshop. Det var næsten ligesom meditation at arbejde så koncentreret i så mange timer.

Dedikeret til projektet.

Ikke tale med nogen og kun holde små pauser til mad og toiletbesøg.

Dage blev hurtigt til nætter, og det tog mig alle 5 dage til langt ud på natten at lave hele filen.

Det ødelagde faktisk næsten mit håndled at fritlægge alle de billeder, så jeg var nødt til at holde lidt flere pauser.

Det værste var at lægge skygger på.

Jeg lavede nemlig den store fejl, at jeg ikke fik taget billederne op af en hvid væg med naturlig skygge, så alle skyggerne skulle efterfølgende optegnes manuelt.

Det blev til RIGTIG mange skygger.

Jeg lavede naturligvis flere fejl, men det vender jeg lige tilbage til senere.

En kommende TV-stjerne

Da jeg var færdig med selve filen, tog det mig yderligere 4 dage at lave hele præsentationsmaterialet. Man kan jo ikke bare lægge sådan en fil ud på nettet og forvente at folk forstår, hvad den kan.

Målgruppen var webdesignere, som ville vise deres websites, apps og mockups frem i et lækkert miljø.

Jeg lavede derfor et forsidebillede med en ternet baggrund, som illustrerer, at baggrunden er gennemsigtig, da jeg vidste, at alle som arbejder i Photoshop forstår denne kobling.

Derefter indsatte jeg previews af 4 forskellige scener i bunden af billedet, så folk kunne se at man kunne lave forskellige scener.

Til slut tilføjede jeg et stort ”move” cursor ikon, og så var der vist ingen tvivl om, at man kunne flytte rundt på tingene i filen.

Resultatet blev dette:

MSC

Jeg havde analyseret mig frem til, at de bedst sælgende grafiske toolsets på Creative Market havde en explainer video.

Jeg havde i forvejen svært ved at forklare hvad min fil skulle bruges til, så jeg besluttede mig også for at lave en video.

Problemet var bare, at jeg aldrig havde lavet en video før, og endnu værre var, at den skulle være på engelsk.

Jeg syntes helt ærligt, at mit engelsk med bøvet dansk accent var direkte pinligt, men så kom jeg i tanke om en russisk programmør, som har lavet masser af kanon gode videoer, selvom hans engelske er virkelig dårligt.

Jeg hentede en prøveversion af Camtasia, og så var jeg i gang. Selvom jeg havde lavet et manuskript, tog det ekstremt lang tid at lave den korte video. Jeg klokkede i det igen og igen. Glemte ordene og fumlede i sætningerne til trods for, at jeg bor i Dubai og taler engelsk hver dag.

Det endte med at jeg klippede en masse ”øhh” og ”mmhh” ud, og så blev videoen færdig og nogenlunde acceptabel. Du kan se resultatet her.

Og ja, så smed jeg det hele op på Creative Market og krydsede fingrene.

CACHIIIING!!

Allerede første dag væltede der salg ind, og jeg havde hurtigt på fornemmelsen, at vi havde ramt plet.

Filen steg meget hurtigt i CM’s rangliste og i løbet af et par dage lå den allerede på forsiden.

Bundle

Kunderne begyndte at skrive positive kommentarer om både produktet og videoen.

Salgene blev bare ved med at tikke ind, og jeg må indrømme, at det var en fed følelse.

Trine var tilbage i Dubai, og jeg løb bare rundt med armene over hovedet som en lottovinder.

I starten skrev jeg alle salg ned i en bog, så jeg kunne holde øje med totalen.

Efter den første uge med en omsætning på 3.258,50 USD, gav jeg op. Det var vel at mærke EFTER at CM havde taget deres cut.

Én af dagene blev der solgt 46 kopier, og det var jo helt sindssygt. Pengene trillede jo nærmest ind konstant.

Den vildeste dag var i 4. uge, hvor der blev solgt 91 kopier. CM havde Cyber Monday, og så gav de 20% rabat på alle deres produkter, men de 20% blev trukket af deres eget cut. Det var jo helt fantastisk for mig, og stor respekt for CM og deres forretningsmodel.

Jeg tjente over 14.000 kr. den dag.

Jeg må indrømme, at jeg hurtigt blev opslugt af at kigge på salgstal, så det endte med, at jeg lavede et simpelt script, som kunne køres i browserens consol, hvorfra det spyttede en tabel med salgsdata ud til mig.

Det røg videre ind i et Excelark, og så lavede jeg et lille script, som kunne hente totalen ud og vise den med kæmpe bogstaver på min iPad.

Hver gang der kom et nyt salg, sagde den ”CACHIIIING!!”.

Saldo app

Lidt nørdet er man jo..

De første 5 måneder tjente filen i gennemsnit over 100.000 kr. om måneden, og det var en helt vild følelse, at tjene så mange penge uden at arbejde for dem.

For 10 dages hårdt arbejde og uden at lave nogen form for markedsføring. Det tog CM sig jo af uden at kostede mig noget.

Der var selvfølgelig lidt support, men det var ikke meget. Jeg fik hurtigt lavet en FAQ, og hver gang der var spørgsmål, lavede jeg videoer, så jeg ikke skulle svare på de samme spørgsmål igen og igen.

Folk elsker når man laver en video til dem frem for en mail, og ofte var det hurtigere at lave en video i stedet for at skrive.

Det endte faktisk med, at jeg blev helt glad for at lave videoer trods den hårde start.

Failures og overvejelser

Den største fejl jeg lavede undervejs var, at jeg ikke fik automatiseret hele fotograferingen bedre. Alle billeder blev bare taget på skrivebordet, hvorefter jeg først skulle fritlægge det og derefter lægge skygger på.

Og jeg skal lige hilse at sige, at det ikke er nemt at lægge realistiske skygger på. Se bare på alle de kopier der er kommet af min fil efterfølgende. Det meste ser forfærdeligt ud.

Kunne jeg lave det om, så ville jeg have startet med et bedre objektiv. Jeg ville have investeret et par dage i at sætte et ordentligt whitescreen fotostudie op, og så ville jeg have fundet en freelancer til at fritlægge alle billeder.

Jeg har aldrig været god til at outsource opgaver til andre, men det har jeg selvfølgelig gjort i dag, så hvor jeg før brugte 20 minutter på hvert billede, så bruger jeg i dag 2 minutter.

Bedre sent end aldrig.

Nogle gange kan jeg godt tænke om det var en fejl, at jeg giver ALT væk i filen fra start. Det betyder jo, at når en kunde har købt én gang, så får jeg dem aldrig igen, for jeg har ikke deres e-mailadresse når jeg sælger igennem CM.

På den anden side tror jeg heller ikke at filen havde været den samme succes, hvis jeg havde delt den op i en masse mindre filer.

En anden ting er mere en observation end en failure. Jeg lærte hurtigt at support er noget af det vigtigste.

Jeg har fra dag ét ydet den bedst mulige support, hvis jeg selv skal sige det. Jeg har prøvet at svare så uddybende som muligt, lavet videoer og fulgt op.

Det må have givet pote for folk har virkelig været positive i deres beskeder. Både i private beskeder og åbne kommentarer/anmeldelser af produktet.

Jeg er helt sikker på, at det har haft en kæmpe betydning for mit samlede salg.

Næste skridt

Morten og jeg har haft travlt de sidste mange måneder, og vi har netop lanceret en webversion af MSC på http://mockupeditor.com.

Vi har fået super vigtig sparring af Henrik på denne lancering. Han har hjulpet med strategien herunder prissætningen af produktet, launch osv.

Allerede fra starten talte vi om, hvor fedt det kunne være, hvis man byggede en online editor i stedet for en Photoshopfil, da det giver langt flere muligheder.

Behovet for en webversion fik vi bekræftet undervejs, hvor mange efterspurgte en løsning, hvis man ikke har Photoshop.

Det viste sig nemlig, at vores kunder i højere grad var plakatdesignere, som skulle bruge et flot miljø at vise deres plakater i.

For mange er Photoshop ikke den bedste løsning, når man laver mockups i flere hundrede lag. Samtidigt voksede MSC filen hver gang jeg lavede en update, så det blev ikke nemmere for folk at overskue den.

Webversionen er langt mere dynamisk, så vi kan opdatere nemt og effektivt. Vi har lavet muligheder for søgninger og sorteringer, og så har vi en hel masse spændende ting i støbeskeen såsom et API og apps til iPad og Android.

Man kan også deeplinke direkte ind til scener, så de kan deles, hvilket åbner op for en masse muligheder. Se et eksempel på dette link mck.one/Kl8KT.

Og vi er kun lige startet.

Jeg tror på at fremtiden byder på flere browserbaserede værktøjer, da de fungerer på alle platforme, er mere dynamiske, er både lettere og billigere at vedligeholde og så er målgruppen langt større.

Jeg håber, du finder inspiration i min case. Spørg mig gerne om hvad som helst i kommentarerne til mit kommende podcast interview med Henrik. Jeg kan ikke love, at jeg svarer på det hele, men jeg vil gøre et forsøg.

Tobias

Gaven fra Tobias

Tobias har været så sød, at forære 100 stk. 3 måneders gratis PRO abonnement til MockupEditor.

Det er altså den FULDE version med ALLE billeder og UNLIMITED downloads, så skynd dig at tage imod tilbuddet og se produktet, som indbragte ham over 500.000 kr. på 5 måneder.

Klik på knappen og modtag din voucher kode på e-mail med det samme.

Ja tak – send mig koden >>

Der er kun gratis koder til de første 100, så skynd dig!

Jeg håber, I kunne lide Tobias’ historie, og hvis den har givet blod på tanden i forhold til at tjene penge på Internettet, så lad mig sige med det samme, at du nok ikke skal forvente at tjene en halv million kroner i første forsøg.

Der er flere grunde til at Tobias havde succes, men de 2 vigtigste er:

1. At han brænder 110% for sit produkt.

2. At han kender sin målgruppe helt ind til benet.

Dels fordi han selv er en del af målgruppen, men også fordi at hans omgangskreds er fuld af grafikere og designere. Han ved hvilke udfordringer de har, hvad der holder dem vågne om natten, hvad de tænder på osv., og så lavede han et digitalt produkt, som løste deres udfordringer med tidskrævende mockups.

Nemt og billigt.

Det behøves ikke være rocket science at tjene penge på nettet, og der er flere måder end at lave et digitalt produkt som Tobias.

Du kan eksempelvis finde yderligere inspiration fra den dygtige Tue Lindblad (som også har stor succes med at tjene penge på nettet) her. Du kan også med fordel læse min ultimative guide i online markedsføring for iværksættere, specielt det sidste kapitel med flere cases, hacks og guldkorn.

Jeg arbejder som sagt hårdt på at få Tobias i studiet, så smid Jeres spørgsmål til ham i kommentarerne.

Om skribenten Henrik Ernst

Hej, og velkommen til mit univers som handler om iværksætteri, forretningsudvikling og personlig udvikling.

Jeg hjælper iværksættere og selvstændige med at bygge succesfulde forretninger, så de kan leve et passioneret drømmeliv med økonomisk frihed.


Lær Henrik at kende


8 kommentarer til “Sådan tjente Tobias 500.000 kr. på 5 måneder [ONLINE BUSINESS CASE]”

 1. Mogens Møller siger:

  Super spændende og inspirerende historie Tobias og Henrik!

  1. Henrik Ernst siger:

   Tusind tak, Mogens.
   Og i øvrigt super fedt content, du får fra hånden for tiden :)

 2. Bent Andersen siger:

  Super interessant historie og en god inspirationskilde.
  Du må gerne lave en version til t-shirts og lignende, for så vil jeg gerne bruge det på http://www.t-shirtshop.dk :-)

  1. Henrik Ernst siger:

   Hej Bent,
   Tak for din kommentar. Jeg har sendt beskeden videre til Tobias, at de skal overveje en t-shirt version :)
   Mvh Henrik

 3. Jacob Worsøe siger:

  Mega spændende og ikke mindst inspirerende case. Fedt du deler alle tallene, som man skal gøre hvis cases skal være brugbare!

  Jeg er kæmpe fan af time-lapse film og sælger de bedste jeg laver på Envato, som du også skriver om. Som du også beskriver, så rammer man engang imellem en guldgrube. Jeg har 20 film til salg og 40% af omsætningen kommer fra én film: http://videohive.net/user/jacobworsoe/portfolio?utf8=%E2%9C%93&order_by=sales

  Det kan være svært at vide, hvad der lige rammer plet, så min plan er bare at få en masse film til salg og så satse på at være heldig med nogle af dem. Det handler jo både om at ramme de rigtige keywords, men også at lave et produkt som brugerne kan lide.

  Men jeg vil jo gerne være data-drevent i alt hvad jeg laver, så jeg kunne dog godt tænke mig at vide lidt mere om hvordan du fik fat i den top100 liste over søgeord? :)

  1. Henrik Ernst siger:

   Hej Jacob,
   Tusind tak for din kommentar :)

   Jeg pinger lige Tobias og spørger om han vil uddybe.

   Bedste hilsner
   Henrik

  2. Tobias Waaentz siger:

   Hej Jacob.
   Ret spændende time-lapse kollektion du har samlet sammen må jeg sige. Jeg kunne sagtens forstille mig at der var et ret godt market for den slags til f.eks. wordpress themes. Det er ret lækkert lige at have en lille baggrunds film kørende på forsiden af sit website. (alá http://www.invisionapp.com).

   Har du overvejet at lave et plugin til http://www.wix.com? Jeg har ikke sat mig ind i hvordan man laver det, men tror ikke det er raket videnskab.

   Men for at komme til sagen, så fandt jeg frem til top 100 listen igennem “shoppers only” debatten på CreativeMarket.

   Jeg har sendt dit et link til den igennem din Envato profil.

   Mvh Tobias

  3. Jacob Worsøe siger:

   Hej Henrik og Tobias, tak for jeres svar.

   Det ville være fedt med en e-mail notifikation ved nye kommentarer :)

   Det var egentlig mest tænkt til videoproduktioner, hvor time-lapse sekvenser ofte bliver brugt til at dele scener op, så jeg havde slet ikke tænkt tanken med websites. Men det skal kunderne da være velkomne til at bruge dem til :)

   Mine klip er også brugt i denne nye musikvideo: https://www.youtube.com/watch?v=_qKn3xmaXKY

   Jeg tror dog at den nuværende trend med auto-play videoer på forsiden, forsvinder igen af performancehensyn, men lad os nu se.

   Så det vil bestemt være fedt med et plugin til det, men det er ikke noget jeg vil prioritere at bruge tid på lige nu, så den idé er hermed givet videre til andre, der vil forsøge sig :)

Comments are closed.