Opskriften på succes som iværksætter – 5 vigtige ingredienser

Drømmer du om at blive iværksætter, eller har du allerede kastet dig ud i livet som selvstændig?

Så lad mig give dig de kedelige facts: 2 ud af 3 danske iværksættervirksomheder lukker desværre inden for tre år.

Det er hårde odds, men fortvivl ikke!

Mange iværksættere begår de samme dumme fejl, som nemt kunne være undgået med den rette viden, indstilling og tilgang.

Jeg er selv iværksætter af hjertet, og jeg tænder på at bygge virksomheder, få gode ideer og føre dem ud i livet.

Jeg elsker friheden ved selv at bestemme og afgøre min egen fremtid.

Jeg elsker de oplevelser og muligheder det giver. Sidste år var jeg eksempelvis en tur i Las Vegas med en flok gode venner.

Her er jeg ved Venice Beach i LA hvor Baywatch blev optaget.

Her er jeg ved Venice Beach i LA hvor Baywatch blev optaget.

Livet som iværksætter er den ultimative rus, hvis du trives med at tage chancer, leve i uvished og ikke vide, hvad morgendagen bringer.

Ansvaret er dit og dit alene, og der er ingen kære mor, hvis det går galt. Til gengæld er fortjenesten også din og din alene, når det går godt, og millionerne ruller ind.

Det er farligt. Det er sexet. Men der er også en bagside af medaljen. Læs eksempelvis dette ærlige indlæg fra iværksætteren Lars Skjoldby her.

Hvordan kan det være, at 2/3 af danske iværksættere må dreje nøglen om inden de tre første år, mens succeser som Designit, Endomondo, Vivino, Zendesk og mange flere buldrer frem?

Her får du mine 5 vigtige ingredienser i opskriften på iværksættersucces.

1. Arbejd, arbejd…

Der er ingen vej udenom: Du kommer til at arbejde hårdt og meget. Jeg har set iværksættere, som har bygget en fin lille forretning med en fin lille indsats, men det bliver heller aldrig mere end det.

Du får, hvad du yder. For at få succes som iværksætter må du arbejde hårdere end dine konkurrenter. Du må møde, før de møder, og du må blive, når de går.

Til gengæld har jeg 2 gode nyheder.

1: Talent er overvurderet.

2: Det handler ikke om held.

De dygtigste iværksættere ikke nødvendigvis var de klogeste i skolen. Tværtimod, viser det sig faktisk ofte.

Succesfulde iværksættere er heller ikke mere heldige end alle andre. De har ofte flere fiaskoer bag sig, men de er villige til at lære og blive ved indtil de lykkedes.

Udefra kan det virke som held, men bag overfladen gemmer sig tusindvis af timer og en masse fejl.

Succesfulde iværksættere brænder helhjertet igennem, fordi de tror 100 % på projektet og er villige til at arbejde benhårdt og ofre mindre vigtige ting undervejs.

Hvis du vil vinde, må du indstille dig på at knokle.

Failure is not an option.

2. Kvalitet, kvalitet og kvalitet

Det er dog ikke nok at investere timerne i det. Uanset hvilken branche du kaster dig over, og hvilken type virksomhed du bygger, så er kvalitet nøglen til succes.

Du opnår simpelthen ikke succes uden at levere kvalitet. Punktum.

Sørg for altid at yde dit absolut bedste, og tag dig så betalt derefter. Du vil være kendt for at levere høj kvalitet til tiden og til den aftalte pris – intet mindre!

Og kan du på nogen måde levere en lille smule mere end kunden forventer, så gør det.

Det betaler sig i længden.

Jeg var med til at bygge et mediebureau, hvor vi på 5 år gik fra ingenting til 30 ansatte og et bruttoresultat på 18 millioner kr., og vi har ALDRIG lavet et eneste koldt canvasopkald.

I stedet brugte vi tiden på at levere de fedeste løsninger til kunderne, udfordre og udvikle dem og holde vores egne produkter og ydelser helt up-to-date og fremme i skoene.

Alle projekter og kunder er kommet af sig selv, gennem anbefalinger eller netværk. Det opnår du kun ved at levere topkvalitet.

3. Kunden har (næsten) altid ret

Det er en gammel kliche, men ikke desto mindre er den sand: Du lever af dine kunder. Derfor er kundeservice din måske vigtigste opgave. Overhovedet.

En glad kunde vender tilbage gang efter gang. Og hvis han får topdollar-service og en kvalitet, der er langt ud over det forventede (og måske aftalte), så har du skabt en ambassadør, der på eget initiativ anbefaler dig i sit netværk.

Referencer og anbefalinger er trods alt den nemmeste måde at sælge på.

Husk blot på, at kundeservice ikke er at tale kunden efter munden eller altid give ham ret.

Det er at lytte til din kunde, rådgive objektivt og levere den rigtige løsning.

Jeres samarbejde er i sidste ende dit ansvar, så tag ansvar for det. Kunden har lagt sit levebrød i dine hænder, så han skal kunne mærke, at du vil det bedste for hans forretning.

Brokker din kunde sig, eller er der problemer med samarbejdet, er det fordi, jeres forventninger ikke stemmer overens. Du vil gøre jer begge en tjeneste ved at tage en grundig forventningsafstemning med kunden.

4. Vælg det rigtige team

Richard Branson byggede ikke sit forretningsimperie alene – og det kommer du heller ikke til.

Du har brug for dygtige mennesker omkring dig, hvad enten det er ansatte eller samarbejdspartnere. Og din succes afhænger af dit team, så det er ikke her, du skal gå på kompromis.

Det rigtige team kan udvikle og forbedre en gennemsnitlig ide, mens det forkerte team kan ødelægge selv den bedste ide.

Javist, dygtige mennesker er dyrere på den korte bane, men dine chancer for at lykkes bliver markant større med dem på holdet. Du har slet ikke råd til at samarbejde med mennesker, som ikke er kompetente. Det kan måske spare dig for nogle tusinde om måneden, men betyder samtidig, at du aldrig får udnyttet din forretnings fulde potentiale.

Vær opmærksom på, at det rigtige team gælder alle virksomhedens funktioner fra bogholderi og IT til marketing, salg og drift. Sørg for at outsource så meget som muligt, så du kan koncentrere dig om forretningsudviklingen og dét, du er bedst til.

5. Skil dig ud

Det kan virke grænseoverskridende, men du er nødt til at skille dig ud fra mængden. Find ud af, hvad der er særligt ved dig eller din virksomhed – og slå på det.

Måske er du supernørden, der ved alt om kode. Eller videoeksperten, som laver de fedeste videoer og er et omvandrende orakel i videoproduktion og -marketing.

Det kan være, I har det største udvalg eller den bedste kundeservice. Måske er I bare de billigste. Det handler om at finde din styrke og sælge dig selv på den.

Du er selvfølgelig nødt til at være ærlig. Hvis ikke du har landets billigste produkter, er det ikke prisen, du skal konkurrere på.

Gør dit kendetegn til din styrke, og fortæl om det i al din markedsføring og kommunikation. Uanset hvor din kunde møder dig, skal dit kendetegn skinne igennem.

Sidst men ikke mindst er du nødt til at tage nogle chancer for at skille dig ud. Du får ikke opmærksomhed, hvis du gør det samme hver eneste dag. Slet ikke hvis du gør det samme som alle andre. Engang imellem må man stille sig op på ølkassen og råbe for at blive hørt. Eller tage konsekvensen og finde et helt nyt instrument at spille på.

Det var mine 5 råd til at opnå succes som iværksætter.

Om skribenten Henrik Ernst

Hej, og velkommen til mit univers som handler om iværksætteri, forretningsudvikling og personlig udvikling.

Jeg hjælper iværksættere og selvstændige med at bygge succesfulde forretninger, så de kan leve et passioneret drømmeliv med økonomisk frihed.


Lær Henrik at kende