Den ultimative danske guide til online markedsføring for iværksættere

Online markedsføring er én af de absolut vigtigste discipliner for iværksættere, men mulighederne er uendelige og nettet er oversvømmet med tips og tricks, så hvordan finder man frem til det bedste indhold?

Jeg har brugt uger på at gennemgå hundredevis af danske blogindlæg, podcasts og videoer, og jeg har samlet det bedste af det bedste i denne ultimative go-to guide til iværksættere og selvstændige, som starter fra bunden med online markedsføring og har begrænsede ressourcer (tid og penge).

Vil du spare tid og lære online markedsføring af de bedste, så du kan få flere kunder i butikken, så læs videre her

Få styr på online markedsføring og giv konkurrenterne baghjul

Livet som iværksætter er ikke altid en dans på roser. Vi skal holde mange bolde i luften og prioritere vores kostbare tid, mens vi jagter vores mål og drømme. Vi brænder for en god ide og har startet en ny forretning, men vi står ofte på bar bund når det gælder salg og markedsføring.

Der skal kunder i butikken, og det skal gå stærkt, så vi kan betale vores regninger, men hvor skal man starte?

Online markedsføring er den hurtigste og billigste vej til at skabe trafik, leads, kunder og branding.

Online markedsføring giver os mulighed for effektivt at nå flere mennesker end nogensinde før, og resultaterne er målbare.

Få styr på din online markedsføring med denne guide og se din forretning vokse hurtigere end du nogensinde havde turdet håbe på.

De bedste danske ressourcer til online markedsføring

Alt fra SEO og Content Marketing til sociale medier og E-mail marketing

Kapitler

Kapitel 1

Kom til tops på Google og få gratis trafik

SEO, eller søgemaskineoptimering, er en disciplin, hvor man optimerer sit website med henblik på at ligge i toppen af søgeresultaterne på Google, så man kan få (gratis og relevant) organisk trafik.

Organisk trafik er den potentielt største trafikkilde, og da den er gratis, kan den gøre en kæmpe forskel for din forretning. Disse ressourcer fra danske SEO eksperter vil hjælpe dig til at forstå hvad SEO er, hvad du selv kan gøre uden at det koster dig noget og hvor du skal starte.

Bonus info:

Danmarks grand-old SEO ekspert Thomas Rosenstand er manden bag bogen SEO-LEX, som tager dig igennem SEO fra A til Z. Bogen er smækfyldt med videoer og indhold, og svarer til et komplet 2-dages SEO kursus. Bogen koster 995 kr. og kan købes her.

Henrik Bondtofte er en af de største SEO eksperter herhjemme, og han har skrevet Link Building Bogen. Over 200 sider fyldt med konkrete cases, tips og tricks, så du kan give konkurrenterne baghjul. Bogen koster 347,50 kr. ekskl. moms og kan købes her.

Er du mere avanceret, har SEO eksperten Jonathan Lindahl udgivet et rigtig skarpt blogindlæg om hvordan du bruger Google Analytics og Google Search Console her.

Kapitel 2

Få nye kunder med godt indhold

Content Marketing er det nye sort i onlineverdenen. Formålet med Content Marketing er at tiltrække potentielle kunder gennem relevant, lærerigt og værdifuldt indhold.

Men Content Marketing har ikke alene potentialet til at skabe eksponering, leads og kunder i sig selv. Bruger man det rigtigt, kan det samtidigt understøtte vores SEO arbejde, give stærke backlinks, bedre placeringer og mere organisk trafik.

Her får du en komplet guide til Content Marketing samt en masse eksempler og cases, som du kan bruge i din forretning med det samme.

Bonus info:

Joakim Ditlev og Signe Damgaard Jepsen har udgivet Content Marketing Bogen, Danmarks første og (vist) eneste bog om Content Marketing. Bogen er meget praktisk og fyldt med cases, eksempler og værktøjer. Bogen koster 149 kr. (som e-bog) og kan købes her.

Kapitel 3

Skab relationer og branding med de sociale medier

Med 3,5 mio. danskere på Facebook hver måned, 1,8 mio. på Linkedin og 570.000 på Twitter, kommer vi ikke uden om de sociale medier, når vi taler om online markedsføring.

Her får du opskriften på succes på de sociale medier med et lille budget samt tips og tricks til Facebook, Twitter og Linkedin, som er en god start for de fleste.

Bonus info:

Er Linkedin det rigtige sociale medie for dig, så skal du følge Linkedin eksperten Morten Vium, som jævnligt holder foredrag og deler ud af sin viden på de sociale medier.

Kapitel 4

Sådan vinder du Adwords kampen

Google Adwords er Googles annonceprogram. Det fungerer i princippet som en auktion, hvor man byder på søgeord.

Det er meget let at starte sine første kampagner, men lad dig ikke narre af brugervenligheden, for det kræver viden og erfaring at køre succesfulde kampagner og bruge de mange avancerede værktøjer.

Her får du den ultimative guide til Google Adwords samt tips, tricks og værktøjer til selv at optimere dine Google Adwords kampagner.

Bonus info:

Den gode Mr. Webanalytiker Jacob Kildebogaard har skrevet bogen Adwords for Webshops, og selv om du ikke driver en decideret webshop, så er bogen stadig en A-Z guide i opsætning og optimering af Google Adwords. Bogen koster 470 kr. inkl. moms, og du kan købe den her.

Kapitel 5

Kom nemt i gang med video markedsføring

Youtube er verdens andenstørste søgemaskine efter Google. Danskerne er storforbrugere af video med 1,2 mio. brugere på Youtube hver dag, men hvordan udnytter vi det som iværksættere?

Her får du alt hvad du skal bruge for at lave din første video, markedsføre dig effektivt med videoer samt annoncere på Youtube.

Kapitel 6

Sådan laver du effektiv e-mail markedsføring

Der er kommet mere fokus på e-mail markedsføring, og det er med god grund, for det er én af de mest effektive salgskanaler, hvis man gør det rigtigt.

Det farlige ved at basere hele sin forretning på Google eller Facebook er, at de kan ændre deres forretningsmodel i morgen, og det kan ødelægge din forretning.

Det smarte ved e-mail markedsføring er, at du har en direkte adgang til dine potentielle kunder, og så længe du leverer værdi, kan du beholde og udbygge dine e-mailliste.

Her får du de bedste ressourcer til e-mail markedsføring, hvordan du effektivt bygger en e-mailliste samt en autoresponder strategi (avanceret).

Bonus info:

Danmarks ukronede dronning af e-mail markedsføring, Christina Klitsgaard, har lavet en række fremragende kurser og e-bøger til både begyndere og øvede, som du finder her.

Kapitel 7

Mål effekten med Web Analytics

Det geniale ved online markedsføring er, at vi kan måle effekten af vores indsats meget præcist, hvilket gør os i stand til at optimere og prioritere vores tid og penge.

Web Analytics bliver dog hurtigt meget langhåret og teknisk for de fleste, så her får du alle de oplysninger, du skal bruge for at installere og bruge Google Analytics, nemt og effektivt.

Kapitel 8

Hacks, cases og guldkorn

Vi er nået til sidste kapitel, men det er absolut ét af de bedste, for der er intet som slår cases, hacks og guldkorn, når der skal tænkes kreativt og laves resultater.

Her får du tips og tricks til alt fra personlig branding og online værktøjer til at få et Pagerank 9 link eller komme i New York Times.

Bonus info:

Er du interesseret i at få den nyeste og bedste viden om online markedsføring direkte i din indbakke hver måned, så tilmeld dig Wizzi.

Føler du dig alene med dine online udfordringer, så se nærmere på Marketers.dk, som er et lukket forum smækfyldt med viden, eksperter og ligesindede som hjælper.

Den talentfulde iværksætter Nikolaj Astrup driver virksomheden Refuga, som arrangerer rejser og oplevelser for iværksættere. Her bliver der både arbejdet hårdt, netværket og hygget.

Er du til faglige indlæg kombineret med kolde øl, så er Fredagsjuice i København absolut et besøg værd. Bor du i Jylland findes der et lignende arrangement kaldet SearchDay.